Blogger Recognition Award

Sain ilokseni Cilla in Wonderland -blogin Cillalta, Kirjamaailma-blogin rosalesilta, Kansientakaiset maailmat -blogin Ethell Rediltä ja Tuntematon lukija -blogin Handelta Blogger Recognition Award -palkinnon. Suuri kiitos jokaiselle!

bloggerrecognition

Tässä ovat palkinnon säännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä kymmenen bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

Blogin tarinan olen kertonut varmaan jo usemapaan kertaan, mutta niille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet: Olin pallotellut asian kanssa silloin tällöin jo useamman vuoden, kunnes osallistuin Nuori Aleksis -kirjallisuusraatiin. Raatilaisuus imaisi minut entistä syvemmälle kirjallisuuden maailmaan ja sai haikailemaan lukemisen sosiaalista puolta. Siihen hätään syntyi Kirjavarkaan tunnustuksia.

Aika tuoreena bloggaajana itsekin voisin antaa seuraavanlaisia vinkkejä:

× Älä epäröi blogin aloittamista. Et tiedä, pidätkö siitä, jos et kokeile. Bloggaaminen ei ole maailman vakavinta hommaa, joten mokailut eivät haittaa. Sen voi myös lopettaa heti, jos siltä tuntuu.

× Keksi blogillesi iskevä, erottuva nimi. Suomenkielisiä kirjablogejakin alkaa olla jo sen verran, että niiden usein samantyyppiset kirja-aiheiset nimet on helppo sekoittaa toisiinsa. Etsi inspiraatiota blogisi nimelle vaikka lempikirjojesi nimistä, älä välttämättä kirja-sanasta. Osuva nimi voi näkyä muös muualla blogisi sisällössä – minulla siitä tuli toistuva teema.

× Mieti suosikkiblogejasi ja erityisesti sitä, miksi tykkäät lukea juuri niitä. Onko se selkeä fontti, huoliteltu ulkoasu, tietty postaustyyppi tai bloggaajan positiivisuus? Käytä havaintojasi hyväksi etsiessäni ääntäsi ja tyyliäsi bloggaajana, mutta älä kopioi!

× Juttele muille bloggaajille. Kommentoi heidän postauksiaan ja etsi samoista genreistä tai kirjoista tykkääviä bloggaajia. Luo Twitter-tunnus, seuraa siellä muita bloggaajia ja reagoi heidän tviitteihinsä. Yhteisöllisyys on bloggaamisen parhaita puolia ja tuo uusia lukijoita.

× Älä ole liian ankara itsellesi. Lukijakunnan rakentaminen kestää aikansa, ja sitä on hankala nopeuttaa. Älä siis vertaa blogiasi vuosikausia pystyssä olleiden blogien lukijamääriin. Postaamisessa säännöllisyys on hyvästä, mutta älä ota sitä turhan vakavasti. Joskus ei tee mieli blogata ja sillä selvä. Bloggaa siitä, mikä sinua kiinnostaa, älä siitä, mistä kaikki muut bloggaavat – vaikka se ei toisi ryppäittäin lukijoita.

Palkinto on kiertänyt blogeissa aika ahkerasti, enkä varmaan saa kasaan kymmentä blogia, jotka eivät ole tätä jo tehneet, mutta jaan tunnustusta eteenpäin seuraaville blogeille:

Aarrekirjasto

Mitä luimme kerran

bookishteaparty

Read & Survive

Elmchilde 

Tyttö ja liian suuri kasa kirjoja

 

Advertisement

8 kommenttia artikkeliin ”Blogger Recognition Award

 1. Ethell Red sanoo:

  Kiva kun vastailit 🙂 Tuo blogin laittaminen muuhun sosiaaliseen mediaan on kyllä hyvä vinkki, itsekin olen harkinnut tunnusten luomista blogilleni esim. facebookiin tai twitteriin, mutta en ole varma kumpi olisi parempi.

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Kiva kun nimesit minut mukaan 🙂 Itse olen tykännyt enemmän twitteristä ja olen siellä aktiivisempi, mutta facebook on myös ihan toimiva. Näistä kahdesta suosittelisin twitteriä, siellä vuorovaikutus on jotenkin vaivatonta 😀

   Tykkää

 2. Cilla sanoo:

  Kiva kun vastasit haasteeseen! Hyviä vinkkejä, erityisesti viimeinen. Tämän kevään aikana olen lipsunut säännöllisistä bloggauksista opiskelu- ja työkiireiden takia ja vähän tuntenut huonoa omaatuntoa siitä, mutta eihän bloggaamista kannata ottaa liian vakavasti.

  Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s