Kirjavarkaasta

TERVEHDYS!

Blogin nimestä huolimatta en varasta kirjoja. Intohimoni kirjallisuuteen on kuitenkin niin vakavaa laatua, että ilman Suomen kirjastojärjestelmää olisin ammattirikollinen.

Kirjavarkaan nimimerkin takana olen 19-vuotias, juuri Helsinkiin muuttanut yleisen kirjallisuustieteen fuksi. Minusta löytyy vanhan ajan runotyttöä, parantumatonta taivaanrannanmaalaria, rohkeaa reissaajaa, annos maalaisjärkeä ja toinen syvällisyyttä sekä lyijyn tahrimat sormet. Rakastan käsin kirjoittamista: moni tännekin päätyvä näpistys on suunniteltu paperille.

Lukeminen on rakkain ja pitkäaikaisin harrastukseni, jonka huipentumana voin pitää Nuori Aleksis -kirjallisuuspalkinnosta päättävään loppuraatiin pääsemistä. Abivuoden aikana vahvistui ajatus siitä, että haluan olla kirjallisuuden kanssa tekemisissä myös opiskellessani ja myöhemmin ammatissa, mistä johtuen hain (ja pääsin) opiskelemaan kirjallisuutta yliopistossa.

Kirjoitan kirjavarkauksistani muistaakseni ne ja haastaakseni itseäni käsittelemään lukemaani. Kaipaan myös lukemisen sosiaalista puolta: keskustelua, lukuvinkkejä, mielipiteiden vaihtoa. Sen takia olen täällä – toiveenani on herättää ajatuksia päättämällä postaukseni kirjasta nousevaan kysymykseen, mutta sana on vapaa myös kysymyksen ulkopuolella. Blogiin päivitän kaikki rötökseni rikoksen laadusta ja vakavuudesta riippumatta. Suurin osa keikoistani on arvostelunpätkiä lukemistani kirjoista, jotka löytyvät kirjakätköstäni. Muiden kirjavarkauksien rinnalla syyllistyn erilaisiin haasteisiin ja book tageihin.

Lukijana yritän jatkuvasti laajentaa kenttääni. Sormenjälkiäni voi löytää niin proosahyllyiltä kuin runokirjojen sivuilta. Eniten mukaani tarttuu historiallista fiktiota ja nykykirjallisuutta, lisäksi yritän sivistää itseäni klassikoiden avulla. Tällaiselta näyttää suosikkihyllyni tällä hetkellä:


kaipaatko lisää sormenjälkiä?

 twitter  instagram  facebook  goodreads  bloglovin

Varkaan ei ole hyvä jättää merkkejä itsestään, mutta sormenjälkiäni on näkyvillä myös muualla sosiaalisen median syövereissä.  Goodreadsissa kuljen nimellä Kirjavaras, Instagramissa ja Twitterissä visertely onnistuu minulle @kirjavarkaan. Jos tykkäät seurata blogeja kätevästi Bloglovin’:n, kautta tai pysyt ajan hermolla mieluiten Facebookin kautta, Kirjavarkaan tunnustuksia löytyy kummastakin.

Kysymyksillä saa heitellä alhaalla kommenttilaatikossa tai sähköpostin kautta kirjavarkaantunnustuksia@gmail.com.

Uusia tihutöitä alati suunnitellen,

Kirjavarkaan tunnustuksia -kirjablogi

2 thoughts on “Kirjavarkaasta

  1. Omppu/Readerwhydidimarryhim sanoo:

    Mainio idea tässä blogissasi. Suorastaan näen silmissäni, miten Kirjavaras tekee tihutöitään. Onpahan siellä myös pari poliisia hänen perässään, mutta onneksi he ovat lukumiehiä ja ummistavat silmänsä, kun teos sujahtaa Kirjavarkaan taskuun.

    Hieno blogi myös visuaalisesti. Tavataan hyllyjen välissä. 🙂

    Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s