Kirja Tag

Vihjaisin jo vuoden kohokohtia kirjatessani, että aion tänä vuonna tehdä enemmän tageja. Varsinkin Booktuben puolella ne ovat suosittuja ja viime syksynä ainakin Seitsemän kuolemansyntiä Tag kiersi myös blogien puolella. YouTuben Mamma Pia loi vähän aikaa sitten Kirja Tagin, jonka nappasin itselleni Lukijan roolissa -blogista.

1. Onko sinulla kotonasi tietty paikka, jossa luet?

Ei, mutta useimmiten luen sängyssäni. Myös kirjoituspöytäni ääressä olen usein kirja kädessä, oli se sitten koulukirja tai vapaa-ajan lukeminen.

2. Kirjanmerkki vai palanen paperia?

Aika lailla mikä tahansa käy: kirjastokuitti, elokuvalippu, viivotin… Viime aikoina olen petrannut ja käyttänyt oikeita kirjanmerkkejä, joita alkaa kertyä kokoelmaksi asti. Kaunein kirjanmerkkini on saatu tuliaisena Koreasta.

3. Voitko lopettaa lukemisen milloin vain vai luetko aina sivun tai kappaleen loppuun?

Sivun lukeminen loppuun on siinä mielessä ongelmallista, että lause tai jopa sana voi jäädä kesken. Jos kirjan luvut ovat lyhyitä, yritän aina lukea luvun loppuun, mutta lukujen ollessa pitkiä ja ajan rajallinen kappaleen lukeminen loppuun on yleisin käytäntö.

4. Syötkö tai juotko lukiessasi?

En. Tai no, silloin tällöin luen syödessäni iltapalaa mutta silloin enimmäkseen lehtiä.

5. Voitko kuunnella musiikkia tai katsella televisiota lukiessasi?

En,  taustamelu häiritsee keskittymistä ja kirjaan uppoutumista.

6. Luetko kotona vai missä vain?

Aika lailla missä vain: autossa, lentokoneessa, hotellissa, rannalla, mummilla, poikaystävällä… Tiukan paikan tullen luen vaikka kotiin kävellessäni, onneksi asun niin syrjässä, etten kerää ihmetteleviä katseita 😀

7. Luetko ääneen vai hiljaa päässäsi?

Hiljaa päässäni. Tilanteet, joissa voisi lukea ääneen, ovat harvassa.

8. Luetko kaikki sivut vai hypitkö sivujen yli?

En osaa hyppiä sivujen yli, se ei kerta kaikkiaan istu logiikkaani, joten luen kaikki sivut. Ja kärsin, jos kirja on huono.

9. Hajoaako kirjan selkä lukiessasi vai pysyykö se kuin uutena?

Pidän kirjoista hellää huolta, koska haluan niiden pysyvän ehjinä. En voisi kuvitellakaan taittavani kirja niin, että sen selkämys kärsisi.

10. Kirjoitatko kirjoihin?

En. Luen aika paljon kirjaston kirjoja, joten on itsestäänselvyys, ettei niihin kirjoiteta. Omiinkaan kirjoihini en tee merkintöjä, vaikka se voisi olla kokeilemisen arvoinen tapa kirjata ajatuksia ylös. Muistiinpanoja varten minulla on kynää ja paperia tai puhelin lähellä.

Kirja Tag

Olisi hauskaa nähdä myös muiden kirjabloggareiden tarttuvan tähän lukutottumuksia kartoittavaan tagiin, joten jos päätät vastata kysymyksiin, vinkkaa minulle niin tulen vakoilemaan 😉 Jos sinulla ei ole blogia, mutta tagin tekeminen kiinnostaa, vastaa kysymyksiin vaikka komenttilaatikossa, luen vastaukset mielelläni.

Mitä pidit tästä tagista? Oletko törmännyt tagiin, jonka haluaisit minun tekevän?

10 kommenttia artikkeliin ”Kirja Tag

  • Kirjavaras sanoo:

   Joo, tarkoitus oli tosiaan käydä informoimassa tagin lainaamisesta, mutta se jäi muiden kiireiden jalkoihin. Ilman blogiasi en olisi varmaan tagiin törmännytkään 🙂

   Tykkää

 1. Katri / Bookishteaparty sanoo:

  Oi, tämäpä oli kiva tägi! Voi olla, että teen tämän joskus tulevaisuudessa 🙂 Ja kerro, miten saat esim. paksujen pokkareiden selkämykset pysymään kauniina! En minäkään niitä runtele, mutta väkisinhän ne taittuvat, että näkee lukea…

  Tykkää

  • Kirjavaras sanoo:

   Kiva jos päätät tarttua tähän 🙂 Paksut pokkarit ovat kyllä ihan oma lukunsa, kun taittuvat niin helposti. Ehkä siksi minulla ei oikeastaan ole paljoa kokemusta niistä vaan hankin kirjat mieluummin kovakantisina… 😀

   Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s