Kirjaihmisten kauhukuvia Tag

Kirja Tag sai mukavan vastaanoton, ja ajattelin näin tekstitaidon ylioppilaskokeen jälkeiseksi kevennykseksi tarttua toiseen tagiin. Tämäkin on peräisin Booktubesta, tagin alkuperäinen luoja on Lindsey Hearts Books, ja olen kääntänyt hänen keksimänsä kysymykset suomeksi.

1. Sinun täytyy hankkiutua eroon kaikista kirjoistasi ja saat pitää ainoastaan yhden kirjan seuraavista neljästä genrestä: nykykirjallisuus, fantasia, tietokirjallisuus, ja yksi vapaavalintainen. Mitkä valitset?

Kirjavarkaan tunnustuksia -kirjablogi: Pajtim Statovci - Kissani JugoslaviaJos ja kun pysyn vain kirjoissa, jotka omistan, nykykirjallisuuden valintani on Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia, fantasian J. K. Rowlingin Harry Potter ja – saako sanoa koko sarjan? Jos olisi pakko valita, tämän hetken tunnelmaan sopisi Puoliverinen prinssi. Tietokirjallisuudesta säästäisin Robert K. Massien iki-ihanan Nicholas ja Alexandra -teoksen. Vapaavalintainen genre saa luvan olla klassikko, koska Jane Austenin Ylpeydestä ja ennakkoluulosta en halua luopua.

2. Olet kirjakaupassa ja kuulet teinin valittavan, ettei hän halua lukea, mutta hänen äitinsä inttää, että heidän pitää ostaa jotain. Menet heidän luokseen ja suosittelet kirjaa, jonka ajattelet sopivan sellaiselle, joka ei juuri perusta lukemisesta. Kirjavarkaan tunnustuksia -kirjblogi: Anu Holopainen - Ihon alaisetMitä kirjaa suosittelet?

Suosittelisin Anu Holopaisen Ihon alaisia, koska lyhyytensä puolesta se ei pelottaisi ja se imaisee mukaansa heti ensimmäisiltä sivuilta. Kiehtova aihe, joka koskettaa jollain lailla jokaista teiniä.

3. Et tunne oloasi hyväksi ja tarviset piristävän kirjan, joka saa sinut hyvälle tuulelle. Minkä kirjan luet?

Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon. Ei lisättävää.

4. Menet ajassa taaksepäin teinivuosiisi. Mitä kirjaa lukemasta oletettavasti löytäisit itsesi?

Olen teini vieläkin, mutta jos menen taaksepäin taaksepäin menon vuoksi ja päädyn yläkouluvuosiini, luen oletettavasti Stephenie Meyerin Twilight-saagaa. Se oli kieltämättä yläkouluaikani suurin hitti.

Kirjavarkaan tunnustuksia -kirjablogi: Janice Y. K. Lee - Pianotunnit5. Ystäväsi yllättää sinut matkalla ja sinulla on tunti aikaa pakata. Minkä kirjan otat mukaan lukeaksesi sitä matkalla?

Kirjastosta lainattu ja lukuvuoroaan odottava Janice Y. K. Leen Pianotunnit olisi helppo napata matkaan. Romaani sijoittuu Hongkongiin ja jos kerran itsekin on reissussa, on mukava lukea muista maisemista kuin koti-Suomesta.

Kirjavarkaan tunnustuksia -kirjablogi: Tommi Kinnunen - Neljäntienristeys6. Talosi on ryöstetty. Älä huoli, kaikki ihmiset ovat turvassa, mutta kirjahyllystäsi ei voi sanoa samaa. Minkä kirjan toivot olevan tallella?

Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksen, koska se on harvoja signeerauksella varustettuja kirjojani. Lisäksi sillä on symbolista merkitystä muistona Nuori Aleksis -raadista – ja onhan se romaanina aivan huikea!

7. Ystäväsi lainaa kirjan ja palauttaa sen huonossa kunnossa. Miten ragoit? A) Teeskentelet, ettet huomannut B) Pyydät häntä ostamaan uuden C) Teet salaa samoin jollekin hänen tavaralleen

Pakko vastata A, koska en usko, että kukaan tuhoaisi kirjaani tahallaan. B:tä en välttämättä kehtaisi pyytää, eikä C kuulosta reilulta.

Tällainen tag tällä kertaa. Toivottavasti tämäkin inspiroi muita bloggaajia, koska minua ainakin kiinnostaisi kovasti, mitä muut vastaisivat näihin kysymyksiin! Jos siis kirjoista kirjoittaminen tai bloggaaminen tökkii (ja vaikka ei tökkisikään), tässä vähän vaihtelua.

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjaihmisten kauhukuvia Tag

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s