Seitsemännen taiteen tarinat -lukuhaaste

Uusi vuosi on innoittanut monia bloggaajia keksimään tälle vuodelle niin hienoja lukuhaasteita, että olen joutunut ahmimaan niitä ehkä liiankin kanssa. Saadakseni oman vuoteni käyntiin ajattelin esitellä osallistumiseni, koska haastekirjat voivat ohjata lukemisiani aika pitkälle vuotta. Ensimmäisestä, viime vuoden puolella alkaneesta Kansojen juurilla -haasteesta kirjoitin jo aikaisemmin ja se, kuten kaikki muutkin, tulevat tämän viikon aikana löytymään haasteet-sivulta.

seitsemannen_taiteen_tarinat

Oksan hyllyltä -blogissa pyörähti käyntiin oikein mielenkiintoinen haaste, jossa on tarkoitus lukea kirjoja, jotka tekevät kunniaa elokuvataiteelle. Toisin sanoen haasteeseen hyväksytään filmitähtien elämäkerrat, elokuviin liittyvä tietokirjallisuus, elokuvista kertovat fiktiiviset kirjat ja kirjat, joiden pohjalta on tehty elokuva tai elokuvat, joiden pohjalta on kirjoitettu kirja. Tarkemmat ohjeet ja esimerkkejä löytyy haasteen aloituspostauksesta.

Haasteeseen osallistuvien postausten ei siis ole pakko käsitellä pelkästään kirjoja vaan ne voivat liittyvä myös pelkästään elokuviin. Luulen, että aion kuitenkin keskittyä kirjablogille ominaisesti kirjoihin. Ideaalitilanne olisi, jos ehtisin katsoa kaikista haasteeseen osallistuvista kirjoista elokuvaversion, mutta se on tuskin ajallisesti mahdollista. Joitain kirja + elokuva -postauksia saattaa kuitenkin olla luvassa.

Haaste päättyy 5. lokakuuta, jolloin ensimmäinen Bond-elokuva Salainen agentti 007 ja tohtori No sai ensi-iltansa vuonna 1962.

Luetuista kirjoista ja/tai katsotuista elokuvista kerätään haastepisteitä, joiden mukaan on mahdollista kiivetä seuraavia tasoja:

Kaksi haastepistettäPallosalama (1965) – parhaat erikoistehosteet
Neljä haastepistettäWALL-E (2008) – paras animaatioelokuva
Kuusi haastepistettäFargo (1996) – paras naispääosa & alkuperäiskäsikirjoitus
Kahdeksan haastepistettäPan’s Labyrinth (2006) – paras  kuvaus, lavastus ja maskeeraus
Kymmenen haastepistettäGravity (2013) – 7 Oscaria, mm. paras ohjaus
Kaksitoista haastepistettäTuulen viemää (1939) – 8 Oscaria, mm. paras elokuva
Kolmetoista haastepistettäTaru sormusten herrasta – trilogia (2001 – 2003) – yhteensä 17 Oscaria, mm. jokainen sarjan elokuva voitti parhaiden erikoistehosteiden palkinnon

Haasteeseen luetut kirjat:

Väinö Linna – Tuntematon sotilas

William Golding – Kärpästen herra

Ilmari Kianto – Punainen viiva

Ray Bradbury – Fahrenheit 451

Yann Martel – Piin elämä

Astrid Lindgren – Ronja ryövärintytär

Khaled Hosseini – Leijapoika

 

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Seitsemännen taiteen tarinat -lukuhaaste

  1. sallawa sanoo:

    Mukavaa, kun lukuhaasteissakin on nyt mistä valita! Minä ajattelin lähteä tälle perinteiselle linjalle ja osallistua jälleen HelMet-haasteeseen. Katsotaan miten käy, jotkin kohdat vaikuttavat varsin haastavilta.

    Tykkää

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s