Kansojen juurilla -lukuhaaste

Eniten minua kiinnostaa tie -blogissa pyörähti käyntiin lukuhaaste, jonka tarkoituksena on innostaa lukemaan kirjoja, joihin liittyy tiiviisti jokin alkuperäiskansa. Ehtona on, että kirjan on kirjoittanut johonkin alkuperäiskansaan kuuluva kirjailija tai että se kertoo jostakin alkuperäiskansasta tai sen jäsenestä. Yhden kirjoista (joita haasteeseen luetaan vähintään kolme) on kerrottava saamelaisista. Lukuaikaa on YK:n julistamaan kansainväliseen maailman alkuperäiskansojen päivään asti 9.8.2016.

Täytyy heti aluksi myöntää, että tietoni alkuperäiskansoista ovat varsin heikot. Saamelaiset – keitä he ovat? Aboriginaalit, intiaanit – mitä heistä pitäisi tietää? Haasteeseen osallistuminen on minulle ennen kaikkea sivistysmissio.

Vielä en ole varma kirjoista, jotka aion lukea haastetta varten. Alkuperäiskansoja koskeva kirjallisuus on sen verran kaukana lukutottumuksistani, että on hankala nimetä yhtäkään aihepiiriä käsittelevää teosta. Onneksi Suketus kokosi haasten aloituspostaukseen listan kirjaehdotuksista, joista päällimmäisiksi mieleen jäivät Päivi Alasalmen Pajulinnun huuto ja  John Steinbeckin Helmi.

Muun muassa tällaista lukemista siis luvassa lähitulevaisuudessa. Muita haasteita olen listannut tänne.

kansojen_juurilla

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s