Liebster Award -tunnustus osa 2

liebster_award

The Big Bad Wolf haastoi minut toiselle kierrokselle vastaamaan Liebster Award -kysymyksiin. Kiitos! Ensimmäisen Liebster Awardini kysymykset ja vastaukset on luettavissa täällä. Kuvio alkaa varmasti olla kaikille tuttu, mutta tässä vielä kertauksen vuoksi:

  1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
  2. Laita palkinto esiin blogiisi.
  3. Vastaa palkinnon antajan esittämiin 11 kysymykseen.
  4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
  5. Laadi 11 kysymystä, joihin puolestaan palkitsemasi bloggaajat vastaavat.
  6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
  7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Tällaisia kysymyksiä varalleni oli runoiltu:

  1. Kenen fiktiivisen hahmon kanssa tahtoisit jumittua hissiin rupattelemaan?

Minerva McGarmiwan. Pistäisin hänet varaamaan minulle opiskelupaikan Tylypahkasta uhkaamalla, ettei hissi liiku ennen kuin saan kirjeen (luotan siihen, ettei hän tunne hissien toimintaperiaatteita) 😀

2. Mikä kirja on pelottanut sinua eniten?

Hyvästä tihenevästä jännityksestä pidän paljon, mutta varsinainen pelottavuus ei ole ollenkaan minun juttuni. Pelottavin kirja, jonka olen lukenut, on Johan Harstadtin Darlah: 172 tuntia kuussa, jota lukiessani olin sietokykyni rajoilla.

3. Minkä asian muistat aina, koska luit sen lempikirjastasi?

Mitään yksittäistä asiaa ei tule mieleeni, mutta genrelaajuudella voin vastata, että historiaalisen fiktion suurkuluttajana tulen poimineeksi tunnelmia, asenneilmapiirin vivahteita ja inhimillisiä ulottuvuuksia romaaneista kurssikirjojen asiatekstin taustoitukseksi ja elävöittämiseksi.

4. Jätätkö yleensä kirjoja kesken? Millä perusteilla?

En oikeastaan. Luen aloittamani kirjat itsepäisesti loppuun asti, vaikka joidenkin kohdalla se voi viedä aikaa ja välissä tulee luettua paljon muuta.

5. Vaikuttaako vuodenaika lukemiseesi?

Vuodenaika on vaikuttanut hyvin vähän kirjavalintoihini tähän asti. Viime aikoina on alkanut heräillä ajatus, että olisi kiva harrastaa ”teemalukemista” ja valita lukemista esimerkiksi halloweeniä tai joulua silmällä pitäen.

6. Luetko ”huonoja kirjoja” tietäen etukäteen, ettet tule pitämään niistä? Miksi?

En. Valitsen kirjat aidon kiinnostuksen pohjalta ja perusoletus on se, että kirjalla on jotain annettavaa. Yleensä kirjat, joihin olen suhtautunut hieman skeptisesti, yllättävät, ja päädyn pitämään niistä odotettua enemmän.

7. Kirja, josta et vain pidä, vaikkei siinä ole sinänsä mitään vikaa.

Uskallan vastata niinkin klassikkoteoksella kuin Harper Leen Kuin surmaisi satakielen. Eihän siinä mitään vikaa ollut, mutta minuun se ei iskenyt ollenkaan.

8. Miten suhtaudut kirjoihin, jotka joudut lukemaan esimerkiksi koulua varten?

Onneksi saamme valita aika vapaasti tietyn genren sisällä kirjan, joka on luettava kurssia varten. Yleensä luettavaksi valikoituu jokin klassikko, joka on keikkunut lukulistalla jo pidemmän aikaa.

9. Mikä genre on vähiten mieluisin?

Kakkoskysymykseen viitaten kauhu.

10. Miten paljon elämäntilanteesi (esim rahahuolet, rakastuminen, pahat riidat, lottovoitto) vaikuttaa siihen, mitä pidät sillä hetkellä lukemastasi kirjasta?

Haha, lottovoitto saisi lukemaan entistä suuremmalla intensiteetillä, koska ostaisin itselleni kirjaston 😀 Jos kirja käsittelee teemaa tai aihetta, joka on omassa elämässä läheinen, kirja koskettaa yleensä enemmän, koska samaistuminen on helppoa.

11. Mistä sarjasta / sarjoista kirjoittaisit ficin? Keitä hahmoja siinä olisi, mitä siinä tapahtuisi?

Hmm, ficcien maailmassa pyörimisestä on kulunut jonkin aikaa, mutta voisin syyllistyä uuteen aluevaltaukseen ja leikkiä Pretty Little Liarsin juonikuvioilla. Perustaisin ficcini tv-sarjaan, koska se on minulle tutumpi: neljä kirjaa luettuani tulin siihen tulokseen, että PLL toimii ruudulla paremmin, enkä halunnut kirjojen tapahtumien spoilaavan. Kirjoittaisin varmaankin jotakin Alisonista ajalta ennen hänen katoamistaan, jotain mystistä ja uhkaavaa, joka selittäisi myöhempiä tapahtumia (odotan malttamattomasti pääseväni viitoskaudelle, joten en tunne vielä koko tarinaa).

Olen jo kerran jakanut haastetta eteenpäin, joten tällä kerralla tyydyn vain vastaamaan kysymyksiin. Jos kysymykset tai vastaukseni herättivät kuitenkin ajatuksia, sana on vapaa!

Jätä sormenjälkesi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s